Universitatea Romana-Americana +40 722 200 203

Viața profesională se va schimba destul de mult, în perioada următoare, cercetări recente relevând faptul că ne vom recalifica de aproximativ patru ori, de-a lungul vieții, ceea ce înseamnă că trebuie să dobândim, încă din prima parte a carierei, competențe de bază, care să ne fie utile pentru mai multe tipuri de job-uri. Din acest motiv, tinerii de astăzi trebuie să aleagă o universitate sau facultate cu profesori competenți și motivați, pentru care actul educațional presupune o îmbinare eficientă a teoriei cu practica și care sunt în permanență în pas cu evoluțiile specifice fiecărui domeniu, dorindu-și totodată ca reușitele studenților lor să fie unitatea de măsură a propriului succes, în carieră.

Cea mai bună afacere pe care o poți face e să fii plătit pentru hobby-ul tău.

Georgiana Surdu, lector universitar

 • Există studenți care v-au contactat după terminarea facultății să vă povestească cum au aplicat cursurile dumneavoastră în compania în care lucrează?

  Dintotdeauna am avut o relație bună cu studenții, așa că am ramas în contact cu mulți dintre aceștia și după absolvirea studiilor. Am primit numeroase e-mail-uri de-a lungul anilor în care aceștia îmi povesteau că au întalnit la locul de muncă noțiunile predate de mine sau mi-au cerut să le reamintesc anumite noțiuni pentru că le sunt solicitate de superiori sau parteneri de afaceri.

 • Ce credeţi despre educaţia pur teoretică, care înseamnă materie multă şi neaplicabilitate?

  Învăţământul universitar trebuie să se bazeze pe o îmbinare a teoriei cu practica, ele nu pot funcţiona separat. Cursul oferă baza teoretică, iar seminarul trebuie să pună în practică această teorie prin studii de caz, simulări, jocuri, prezentări, etc.

 • Ce credeţi despre viaţa profesională din anii 2020? E nevoie de mai multe cursuri aplicate?

  Viaţa profesională se va schimba mult în perioada următoare, absolvenţii trebuie să facă faţă unor schimbări de formă şi fond majore. Cercetările efectuate recent arată că ne vom recalifica de aproximativ patru ori de-a lungul vieţii, ceea ce înseamnă că trebuie să dobândim competenţe de bază (core competences), care să ne ajute în mai multe job-uri. Este nevoie şi de o mai mare aplicabilitate a cursurilor, însă ele se pot completa cu diferite evenimente organizate în parteneriat cu mediul de afaceri şi cu programe consistente de practică/internship.

 • Ce credeţi despre materia dumneavoastră? Cum credeţi că se aplică în viaţă?

  Am şansa să predau cursuri cu un puternic caracter aplicativ, în limba română şi în limba engleză, studenţii apreciind cursurile de “Managementul afacerilor internaţionale” sau “Negocierea afacerilor”. Orice curs însă devine aplicativ şi prin implicarea mai pronunţată a studenţilor şi masteranzilor. Profesorul nu este singur în sala de curs, aşadar fără proactivitate din partea ambelor părţi nu se creează o dinamică benefică vieţii profesionale. De exemplu cursul de “Negocierea afacerilor” poate fi util oricui, pe plan personal şi profesional, negocierea reprezentând un proces pe care îl practicăm zilnic cu familia, colegii, superiorii, etc.

 • Ce credeţi că e mai important să se aplice pentru atingerea succesului?

  De şase ani organizez la Universitatea Româno-Americană un eveniment denumit “Calea spre success la feminin” şi m-am întrebat adesea care sunt ingredientele succesului. Cred că şi studenţii caută răspuns la această întrebare, în fiecare an participând în număr mare la acest eveniment, unde au avut ocazia să întâlnească femei de succes din business, mass-media sau alte sfere de activitate.

  Cred că pentru a avea succes trebuie să fii bine pregătit, asumat în decizii, să îi respecţi pe ceilalţi, să munceşti foarte mult, să ai abilităţi de lider şi să-ţi facă plăcere ceea ce faci.

 • Ce sfaturi le-aţi da viitorilor studenţilor privitor la alegerea unei universităţi?

  Le-aş spune să aleagă în funcţie de abilităţile şi pasiunile lor, să se întrebe în ce poziţie cheie se văd peste zece ani şi cum pot ajunge acolo, dar mai ales dacă sunt dispuși să parcurgă drumul până acolo, pentru că nu va fi întotdeauna uşor.

Economia nu este o simplă disciplină, ci filosofia unei vieți prospere.

Bogdan Glăvan, profesor universitar

 • Există studenţi care v-au contactat după terminarea facultăţii să va povestească cum au aplicat cursurile dumneavoastră în compania în care lucrează?

  Da, mă simt împlinit când mă întâlnesc cu foşti studenţi care apreciază cursul de economie studiat cu mine.

 • Ce credeţi despre educaţia pur teoretică, care înseamnă materie multă şi neaplicabilitate?

  Iată ce spunea un mare economist despre rolul ştiinţei economice în viaţă cetăţeanului:

  "Fie că ne place sau nu, este un fapt că teoria economică nu poate rămâne o ramură ezoterică a cunoaşterii, accesibilă numai unui grup restrâns de savanţi şi de specialişti. Ştiinţă economică se ocupă de problemele fundamentale ale societăţii; ea priveşte pe toată lumea şi le aparţine tuturor. Ea constituie principalul şi cel mai adecvat obiect de studiu al fiecărui cetăţean."(Ludwig von Mises, Human Action, 1949)

  Consider că nu putem opune teoria practicii, precum în zicala "Teoria ca teoria, dar practica ne omoară". Ce ne omoară cel mai adesea nu este practica, ci teoria proastă - ideile greşite după care ne ghidăm în viaţă. Rolul meu ca economist şi om de ştiinţă este să contribui la răspândirea ideilor bune şi să-i ajut pe studenţi să le înţeleagă punându-le întotdeauna într-un context adecvat.

 • Ce credeţi despre viaţa profesională din anii 2020? E nevoie de mai multe cursuri aplicate?

  Cred că este nevoie de mai multă dezbatere şi, desigur, de experienţă practică. Nimeni nu poate deveni expert în problemele pe care le discută dacă nu s-a confruntat nemijlocit cu ele, personal, şi acest principiu este valabil deopotrivă pentru profesori şi studenţi.

 • Ce credeţi despre materia dumneavoastră? Cum credeţi că se aplică în viaţă?

  Unul dintre studenţii cei mai buni pe care i-am avut a venit la facultate tocmai pentru a înţelege motivele deciziilor greşite pe care le-a luat în viaţa profesională (era investitor la bursă). Era după criza financiară globală din 2007. Cred că este cel mai bun exemplu pe care îl pot da pentru a sublinia importanța practică a economiei. Am legat o relaţie de amiciţie, peste ani l-am invitat la cursurile mele. Apoi, există o sumedenie de fenomene şi de politici economice care ne afectează viaţa zi de zi şi care sunt elucidate în cadrul cursului de economie: de la modificarea impozitelor la ciclicitatea afacerilor sau de la determinarea preţurilor la analiza economică a guvernării. Până la urmă, economia îşi propune să dea răspuns unei întrebări cât se poate de practice şi importante: ce trebuie să facem, ca individ şi ca naţiune, pentru a ne îmbogăţi?

 • Ce credeţi că e mai important să se aplice pentru atingerea succesului?

  Stabilirea unor scopuri clare şi urmărirea cu tenacitate a acestora

 • Ce sfaturi le-aţi da viitorilor studenţilor privitor la alegerea unei universităţi?

  Să aleagă o universitate cu profesori competenţi şi motivaţi în actul educaţional, pentru că astfel sunt create condiţii pentru a interacţiune substanţială şi valoroasă între profesor şi student.

Contact

ADRESĂ UNIVERSITATEA ROMÂNO-AMERICANĂ
Bd. Expoziției, Nr. 1B, Sector 1, cod 012101
București – România
INFORMAȚII ADMITERE (luni-vineri, 8:00 – 18:00)
(sâmbătă-duminică, 9:00 - 14:00)
+4-0372-120.142
+4-0372-120.150
+4-0372-120.171
WhatsApp: +4-0722-200.203
E-mail: suport.inscrieri@rau.ro

Perioadă înscrieri

PERIOADĂ ÎNSCRIERI LICENȚĂ Înscrieri online: 21 iunie – 21 iulie 2017
Înscrieri în campus: 3 – 22 iulie 2017

PERIOADĂ ÎNSCRIERI MASTERAT Înscrieri online: 21 iunie – 26 iulie 2017
Înscrieri în campus: 3 – 27 iulie 2017
© 2017 Universitatea Româno-Americană | Toate drepturile rezervate