Prezentare

In contextul crearii Spatiului European al Invatamantului Superior si al Cercetarii, consilierea academica si orientarea in cariera a studentilor reprezinta un obiectiv al programului strategic al Universitatii Romano-Americane.

In baza prevederilor Ordinului Ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 3235/2005 si ale Ordinul Ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 3617/2005 privind centrele de consiliere si orientare in cariera, Senatul Universitatii Romano-Americane a decis, prin Hotararea din data de 5 aprilie 2005, infiintarea Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera.

Rolul Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera este de a asigura studentilor si absolventilor servicii de informare, consiliere academica si orientare in cariera, precum si de promovare a networking-ului intre studenti si absolventi. Pentru facilitarea accesului pe piata locurilor de munca interne si internationale si pentru dezvoltarea unei cariere de succes a studentilor Universitatii, C.C.O.C. organizeaza evenimente in parteniriat cu mediul de afaceri, mediul juridic sau institutional din Romania.

Programul de Consiliere Academica si Orientare in Cariera urmareste pregatirea studentilor pentru o buna insertie sociala si profesionala, precum si dezvoltarea personala a acestora in concordanta cu interesele, aspiratiile si capacitatile proprii fiecarei persoane consiliate. C.C.O.C.:

  • consiliaza studentii cu privire la dezvoltarea traseului educational propriu, in functie de aptitudinile si aspiratiile fiecarei persoane;
  • incurajeaza participarea studentilor la vizite de studiu si stagii de practica, in vederea imbunatatirii cunostintelor de specialitate acumulate;
  • organizeaza cursuri de formare profesionala si de autocunoastere (training-uri);
  • faciliteaza integrarea socio-profesionala a tinerilor absolventi si conectarea acestora la dinamica pietei locurilor de munca interne si internationale.

Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera contribuie la:

  • Informarea studentilor si a absolventilor
  • Consilierea academica a studentilor si a absolventilor
  • Orientare in cariera a studentilor si a absolventilor

Contact:

Bd.EXPOZITIEI Nr.1B, Sector 1, Bucuresti
Etaj 3, Camera 303
Tel. +4-021-202.95.11 | +4-0372.120.183
e-mail: ccoc
web: http://consiliere.rau.ro