Alexandru Nagy

Alexandru Nagy este absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București – clasa prof. Doru Ana și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – clasa prof. Anthony Clark.
Ca actor joacă în ”Peretele” și ”Două liniuțe” de Lia Bugnar la Teatrul Metropolis din București și în producția independentă ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec.
A fost asistentul de regie al lui Horațiu Mălăele pentru spectacolul „Lautrec la bordel” al Teatrului Metropolis; Anthony Clark – ”The 8th Continent” la Tristan Bates Theatre, Londra; Mick Davis – „Paganini” la Teatrul Metropolis și ”Cina cea de taină” la Godot Café-Teatru; Victor Ioan Frunză – ”A douăsprezecea noapte” și ”Romeo și Julieta” la Teatrul Metropolis;
A regizat mai multe producții de teatru, prin care: ”Body of a woman as a battlefield in The Bosnian War” de Matei Vișniec la ICR Londra; ”Ne vom revedea în anul care a trecut” de Ștefan Caraman pe Aeroportul ”Henri Coandă” – Otopeni; ”Malaga” de Lukas Barfus la Teatrul Odeon, București; ”Omul Pubelă” și ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec la Uzina de Apă – Suceava;
Este director artistic al 8pt platformă performativă itinerantă din 8.01.2015, unde a regizat: ”Omul Pubelă” și ”The Human Trashcan” de Matei Vișniec; ”Tabloul” după Eugen Ionescu; ”Starshitting” de Jean-Lorin Sterian (premiera absolută); ”M&M” de Ștefan Caraman; ”CASTING” monoloage din Matei Vișniec, Eric Bogosian, William Shakespeare, Mihai Ignat, Neil Labute ș.a; ”M2 BERCENI PIPERA” de Cormac McCarthy; ”Cabaretul Cuvintelor” de Matei Vișniec.
Este cel mai tânăr regizor de operă din România, prin montarea în 2013 a operei ”Il Tabarro” de Giacomo Puccini la Opera din Brașov.