Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie

Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie a debutat în cadrul Universității Româno-Americane începând cu anul universitar 2017 – 2018, având în structura sa două domenii de licență la învățământ cu frecvență, cu durata de 3 ani, respectiv:

 • Domeniul de licență „Educație fizică și sport”, specializarea „Educație fizică și sportivă”
 • Domeniul de licență „Kinetoterapie”, specializarea ”Kinetoterapie și motricitate specială”
Paterău Elena,
Paterău Elena,Studentă a Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, anul I (2020-2021)
Read More
Primul lucru care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la facultatea pe care o urmez este legat de profesori. […] Interactivitatea şi stilul argumentativ primează în această instituţie. Sfatul meu este să încercați să vă dați seama dacă sunteți făcuți pentru o carieră academică sau pentru o experiență practică. Dacă sunteți meniți să faceți una din cele doua atunci Universitatea Româno-Americană este un loc foarte bun să faceți asta. Oricum, orice alegeți să faceți, să nu vă limitați doar la participarea la cursuri și trecerea examenelor. Explorați multele posibilități pe care Universitatea Româno-Americană le oferă și încercați să vă folosiți timpul cât mai util.
Rusu Maria Magdalena,
Rusu Maria Magdalena, Studentă a Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, anul III (2020-2021)
Read More
2021 este un an foarte special pentru mine, este anul în care visul meu de a participa la Jocurile Olimpice prinde viață. Totodată, este și anul în care se împlinesc trei decenii de când Universitatea Româno-Americană s-a înființat, locul în care mă simt ca acasă, protejată și îndrumată să aleg calea cea mai bună către succes. […]
Previous
Next

Urmărim pentru studenții noștri:

 • Dobândirea de competențe de specialitate în domeniile educație fizică și kinetoterapie
 • Cooperarea cu mediul sportiv, cu serviciile și sectorul privat, instituții de cercetare, centre școlare sau unități medicale, în vederea facilitării tranziției spre piața muncii
 • Stabilirea relațiilor internaționale și diversificarea ofertei educaționale

Programe de studii de LICENȚĂ:

Educație Fizică și Sportivă (EFS) – Ghid de studii – Download

Competențele absolventului programului de studiu „Educație Fizică și Sportivă” sunt reflectate în cunoașterea componentelor teoretice și practico-metodice de specialitate și capacitatea de a le aplica în practică în învățământul de toate gradele, precum și în sportul de performanță și de mare performanță.

Absolventul EFS poate dezvolta o carieră în calitate de cadru didactic de specialitate în învățământul preuniversitar, precum și de antrenor la cluburi sportive sau asociațiile sportive.

Kinetoterapie și Motricitate Specială (KMS)  – Ghid de studii – Download

Absolvenții programului de  „Kinetoterapie și Motricitate Specială” își formează abilitățile necesare pentru implementarea programelor de evaluare a stării de sănătate, a programelor terapeutice de profilaxie, recuperare și reabilitare fizică și funcțională.

Ei pot  profesa ca kinetoterapeuți în spitale, clinici, centre de tratament și centre de fitness.

Programe de studii de MASTERAT:

Kinetoterapie, Recuperare și Agrement în Turism (KRAT) * – Ghid de studii – Download

Programul de masterat îşi propune să abordeze problematici din kinetoterapie, sport și agrement nu numai din perspectivă teoretică, ci să creeze cât mai multe punți de legătură cu activitatea practică şi cu cea de cercetare – fundamentală sau aplicativă.

Programul se adresează absolvenților de învățământ superior care își doresc să obțină competențe relevante în acest domeniu și a fost conceput ca o aprofundare de substanță a problematicii turismului de aventură și a turismului medical în contextul foarte dinamic al acestui sector.

 

* Disponibil pentru admitere în Septembrie 2023, sub rezerva publicării prealabile în MO a HG privind actualizarea structurii universității

 

FORMULAR PREÎNSCRIERE

Decan: Conf.univ.dr. Dima Marius Dumitru

 • Arii de competență profesională:
  • Fundamentele științifice ale jocurilor sportive – Fotbal; Metodica predării fotbalului în şcoală;  Fitness;  Metode și tehnici de tonifiere musculară.
  • Antrenament sportiv, exigențe ale antrenamentului contemporan în general și ale pregătirii fotbaliștilor în special; metodologia și tehnica pregătirii de bază în fotbal. Preparator fizic la echipele de fotbal: Universitatea Craiova, Steaua București, Echipa Naţională a României.
 • Arii de competență managerială:
  • Realizează managementul și conducerea operativă a Facultății
  • Realizează diagnoze, prognoze şi proiectează activităţile Facultății
  • Managementul activității echipelor sportive în calitate de antrenor sportiv (Licenţă de antrenor UEFA – A, Şcoala Naţională de Antrenori Fotbal, Licenţă de antrenor Preparator Fizic, Şcoala Naţională de Antrenori Fotbal)
 • Contact: [email protected]

 

Prodecan: Conf.univ.dr. Timnea Olivia Carmen – Medic primar medicină sportivă, Medic primar medicină de familie

 • Arii de competență profesională:
  • Anatomie și biomecanică; Anatomie funcțională; Fiziologie; Educație pentru sănătate și prim ajutor; Semiologie.
  • Competență medicina muncii: Medic coordonator medicina muncii Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Medico – Militară ”Cantacuzino”
 • Arii de competență managerială:
  • Medic coordonator al Clubului Concordia Chiajna
  • Director General S.C.CHIAJNA – Ambulatoriu de specialitate
  • Medic coordonator al Federației Române de Hochei pe Iarbă
  • Medic coordonator FRF Feminin
  • Vicepreședinte în Comisia Antidoping FRF
  • Membru în Comisia Medicală FRF
  • Vicepreședinte Colegiul Medicilor Ilfov
 • Contact: [email protected]

Director Departament: Conf.univ.dr. Stan Elena Amelia

 • Arii de competență profesională:
  • Înot şi hidrokinetoterapie; Teoria și practica în sporturi de apă; Fundamentele științifice ale jocurilor sportive – baschet.
  • Antrenoare înot, Președinte Club Sportiv Acvatica Sport (Calificarea Antrenor Natație și Calificarea Antrenor Gimnastică)
 • Arii de competență managerială:
  • Realizează managementul și conducerea operativă a Departamentului Facultății
  • Răspunde de planurile de învățământ, de ștatele de funcții, de managementul cercetării și al calității și de managementul financiar al Departamentului
  • Prezintă membrilor Departamentului periodic un raport privind starea acestuia.
 • Contact: [email protected]

 
Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport-Kinetoterapie este o structură organizatorică şi funcţională ce propune o ofertă educațională interdisciplinară, cu preocupări multiple în domeniul cercetării-dezvoltării, dar și promovarea unui sistem de învățământ în concordanță cu cerințele de pe piața muncii pe plan intern și internațional.

Cadrele didactice ale acestui departament îşi propun să creeze acel mediu competent şi dinamizator pentru ca studenţii să participe la desfășurarea activităţilor specifice din dorinţa de a învăţa ceva nou, cu aplicabilitate cât mai largă în petrecerea activă a timpului liber, atât în perioada studiilor, cât şi după finalizarea acestora.

Întrebări privind admiterea?

Universitatea Româno - Americană

Ne propunem să oferim soluții de Educație și Cercetare la un înalt standard de Calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.

Campus modern

Impresionant prin mărime, arhitectură, facilități și funcționalitate, servește drept laborator al modelării valorilor profesionale caracteristice studenților URA.

Avantajele noastre

Burse de studii și internshipuri în Europa, America de Nord și Asia

Studenții Universității Româno-Americane pot beneficia de experiențe internaționale atât în cadrul Programului Erasmus +, cât și în baza celor peste 100 de acorduri bilaterale ale Universității Româno-Americane.

Clubul Studenților CS-URA

O echipă de oameni extraordinari, locul unde evenimentul următor din cadrul facultății tale capătă contur – pentru ca tu să te bucuri de el și mediul în care ideile primesc valoare.

Consiliere academică și parteneriatul cu angajatorii

Universitatea dispune de un număr important de parteneriate încheiate cu angajatori din fiecare domeniu de studii, atât pentru a asigura tuturor studenților baze de practică/internshipuri, precum și numeroase locuri de muncă.

0
Facultăți
0
Studenți
0
Cursuri/an oferite de profesori internaționali
0
Țări în care studenții URA studiază
0
Locuri de cazare în campus
0
Programe acreditate

Galerie foto și social media