Centrul de Studii Americane

Încă de la înființarea Universității Româno-Americane, legăturile cu universități americane au fost extrem de strânse, în ceea ce privește realizarea unor programe educaționale, adaptarea curriculei, implicarea unor profesori americani în conducerea Universității, schimburi de studenți și profesori, realizarea de școli de vară împreună etc.

Au fost realizate parteneriate cu numeroase universități din Statele Unite, dar și din America de Nord în general. Ulterior, acestea au fost extinse și către America Centrală și de Sud.

Centrul de Studii Americane (CSA) își propune să devină principalul promotor al relațiilor cu America susținând intensificarea continuă a colaborărilor în mediul academic: dezvoltarea mobilităților de studenți, profesori, staff academic, organizarea de școli de vară, programe de tip ”double degree”, atragerea de noi studenți din acest spațiu geografic, toate acestea regăsindu-se între obiectivele Centrului. Cartea aflată în centrul logo-ului CSA simbolizează toate aceste priorități.

Centrul își propune, de asemenea, dezvoltarea relațiilor cu mediul de afaceri, atât cu reprezentanți ai mediului de afaceri american din România, cât și cu companii cu o pronunțată dimensiune globală. Cercul ce încadrează cartea din logo exprimă această viziune integrată, atât asupra mediului de afaceri, cât și a celui academic.

Vă invităm să aflați mai multe despre activitățile și evenimentele CSA pe site-ul dedicat.

 

Contact