Departamentul de studii asiatice

Departamentul de Studii Asiatice a luat ființă în anul 2011 ca urmare a necesității de a asigura o cât mai bună înțelegere a mediului de afaceri asiatic.

Departamentul nostru oferă, atât studenților Universității Româno-Americane, cât și celor dornici să-și lărgească cunoștințele despre această parte a lumii, posibilitatea de a participa la cursuri și conferințe având ca temă limba, cultura și economia.

 

Obiective generale ale Departamentului:

  • Promovarea activităților în domeniul educației și cercetării cu scopul de a oferi cursanților o cât mai bună cunoaștere a tendințelor ce se manifestă pe continentul asiatic;
  • Promovarea activităților culturale menite să asigure noi perspective și o mai bună înțelegere a tradițiilor, dar și a contextelor sociale actuale în țările din Asia;
  • Dezvoltarea unor relații strânse cu universități și centre de cercetare, atât din țară, cât și din străinătate;
  • Dezvoltarea unor programe de mobilități atât în domeniul educației, cât și al stabilirii unor stagii de practică;
  • Asigurarea unui dialog permanent și a unei relații cât mai strânse cu mediul de afaceri;
  • Asigurarea unor relații strânse cu reprezentanțele diplomatice la București, dar și cu institutele culturale.

Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK) a fost înființat în decembrie 2011, în cadrul Universității Româno-Americane. Centrul își propune promovarea studiului limbii, culturii și mediului de afaceri coreean celor interesați, atât studenți ai Universității Româno-Americane (așadar viitori oameni de afaceri, diplomați sau specialiști în drept internațional), cât și celor ce sunt pasionați de modelul coreean.

Pentru cursanții noștri, un beneficiu important îl constituie și participarea la numeroase programe de studii la universități prestigioase coreene, excursii de studiu în Coreea, dar și la școli de vară organizate anual, ce au rolul de a le face cunoscute cultura și istoria ambelor țări.

Mai mult decât atât, Centrul a reușit să creeze o tradiție prin oferirea unei imagini clare asupra elementelor de cultură tradițional coreeană cum ar fi: Samulnori (tobe tradiționale coreene), dar și Buchaechum (dans tradițional cu evantaie).

 

Contact

Tel: 0372.120.185

Email: [email protected]

Website: http://csrk.rau.ro/

Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) a fost înființat în mai 2005 în cadrul Universității Româno-Americane, cu sprijinul Ambasadei Japoniei la București, fiind un proiect susținut de JTI.

Centrul își propune promovarea studiului limbii, culturii și mediului de afaceri japonez celor interesați, atât studenți ai Universității Româno-Americane (așadar viitori oameni de afaceri, diplomați sau specialiști in drept internațional), cât și celor care sunt pasionați de modelul japonez.

Pentru cursanții noștri, un beneficiu important îl constituie participarea la programe de studii la universități prestigioase din Japonia, dar și stagii de practică la companii nipone, excursii de studiu în Japonia și școli de vară organizate anual, ce au rolul de a îi face conștienți de cultura și istoria ambelor țări.

Mai mult de atât, Centrul a reușit să creeze o tradiție prin oferirea unei imagini clare asupra elementelor de cultură tradițional japoneze, cum ar fi: ceremonia ceaiului, Ikebana, Taiko, dar si Aikido sau Ninjutsu.

 

Contact

Tel: 0372.120.185

Email: [email protected]

Website: http://csrj.ro/

Centrul de Studii Româno-Chineze a fost înființat în anul 2012 ca parte componentă a Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane, în parteneriat cu Institutul Confucius al Universității din București.

Scopul Centrului este de a oferi studenților o mai bună înțelegere a culturii, dar și a particularităților mediului de afaceri din China.

Activitățile noastre includ cursuri de limba chineză, conferințe pe teme economice și culturale, sesiuni de comunicări științifice, precum și stabilirea unor parteneriate cu universități și companii din China pentru a realiza programe de internship și schimburi de studenți.

Centrul nostru organizează școli de vară și excursii de studiu în China, precum și evenimente artistice și culturale.

 

Contact

Tel: 0372.120.185

Email: [email protected]

Website: http://csrc.rau.ro/

Deschiderea oficială a Centrului de Studii Româno-Indiene (CSRI) la Universitatea Româno-Americană a avut loc la finele anului 2021, cu ocazia găzduirii evenimentului “The Role and Place of India in The World Economy” organizat de Universitatea Româno-Americană în parteneriat cu Ambasada Indiei în România.

Primul eveniment organizat de către CSRI a avut loc la mai puțin de o lună de la deschiderea sa oficială, cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Hindi. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Senatului URA, în prezența Excelenței Sale, domnului Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, Moldova și Albania.

Centrul de Studii Româno-Indiene din cadrul URA beneficiază de cea mai mare donație de carte în limba hindi din România, grație Ambasadei Indiei în România, fond de carte permanent la dispoziția studenților la sediul centrului din campusul universității.

Contact

Tel: 0372.120.185
Email: [email protected]

Centrul de Studii Româno-Azere a fost înființat în octombrie 2013, în parteneriat cu Ambasada Azerbaijan-ului în România.

Activitățile Centrului Azer includ cursuri de limbă, conferințe pe teme economice și culturale, precum și stabilirea unor parteneriate cu universități și companii din Azerbaijan pentru a realiza programe de practică și burse de studii.

 

Contact

Tel: 0372.120.185

Email: [email protected]

Website: http://csra.rau.ro/