Administrare Cămin

Pentru studenții care provin din alte zone ale țării decât orașul București, Universitatea Româno-Americană pune la dispoziție un hotel-cămin ultramodern, dispunând de cele mai noi și eficiente dotări astfel încât să asigure cele mai bune condiții de studiu.

În fiecare an universitar, Universitatea Româno-Americană asigură locuri de cazare în cadrul căminului-hotel propriu, localizat în incinta campusului, cât și în mai multe locații partenere.

Camere: 150 de camere de 3 și 4 persoane

Dotări camere: Fiecare cameră dispune de baie proprie. Camerele sunt dotate cu mobilier pentru trei sau patru persoane: dulap, etajeră, noptieră, birou și scaune. Locatarul primește un set de lenjerie de pat, pernă și pătură.

Tarife:

Tarifele de cazare în căminul URA se achită astfel:

 • fie prin contul personal de student din platforma PaginaMea.rau.ro (online)
 • fie prin transfer bancar

În cazul plății prin transfer bancar, pentru plata taxei de cazare în LEI se va utiliza contul bancar RON din secțiunea ”Universitatea Româno-Americană (cont generic RON)”, iar pentru plata taxei de cazare în EURO se va utiliza contul bancar EUR din secțiunea ”Universitatea Româno-Americană (cont generic EUR)” – ambele disponibile aici.

În ambele cazuri (plată în LEI sau în EURO), pe ordinul de plată TREBUIE OBLIGATORIU MENȚIONATE următoarele informații:

Beneficiar: Universitatea Româno-Americană

CUI Beneficiar: 9081408

Adresă beneficiar: Bd. Expoziției Nr.1B, cod poștal 012101, București, România

Date identificare student – pentru plătitor: CNP, numele, inițială, prenumele

Tipul plății efectuate prin OP: Taxă cazare – luna … , anul …

 

 • Camere 3 locuri: 110 € / loc / lună
 • Camere 4 locuri: 100 € / loc / lună
 • Garanție: 480 lei/an, pentru obiecte de inventar, sumă ce se restituie la sfârșitul contractului

Studenții au posibilitatea să își doteze pe cont propriu camera, suportând un cost suplimentar generat de consumul de energie electrică:

 • Frigider, cuptor cu microunde, etc. – 25 lei / lună / obiect
 • TV, radio, PC, laptop, etc. – 5 lei / lună / obiect

 

Acces internet:

 • Wireless: gratuit
 • Cablu: 15 € / port / lună (opțional)

Mijloace de transport:

 • autobuz 105, 780, 148, 149, 261, 304, 330, 449
 • tramvai 41, 42

Adresă:

Universitatea Româno-Americană, Corp “A” (Cămin – Hostel)

Bd. Expoziției 1B, sector 1, București, cod poștal 012101

Persoană de contact:

Cătălin SAMOILĂ, director cămin

telefon: +4-0744-539.001

Studenții Universității Româno-Americane cazați în Hotelul-Cămin din Bulevardul Expoziției nr.1B pot beneficia de conectare permanentă la internet, cu trafic nelimitat contra unei taxe lunare aprobate de către Senat, plătibilă în lei, la cursul BNR valabil în ziua plății.

 
Abonații acestui serviciu beneficiază în cadrul acestei oferte de următoarele condiții:

 • conectare la internet prin canal gigabit cu minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată grupului de utilizatori din cămin fiind superioară acestei limite.
 • conectare metropolitană (România) prin canal minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată grupului de utilizatori din cămin fiind superioară acestei limite.

 

OBSERVAȚII:

 • Conectarea la internet în cadrul campusului presupune asigurarea conexiunii fizice până la portul din priză UTP din locație, celelalte echipamente necesare conexiunii – necesare în locația beneficiarului – sunt exclusiv în grijă acestuia (ex. cablu de rețea pornind din priză dedicată conexiunii, placă de rețea a calculatorului ce urmează a fi conectat la Internet, etc.);
 • Abonatul trebuie să respecte arhitectură conexiunii în formă cerută de standardul Universității Româno-Americane(ethernet 10/100/1000 Mbps, asignarea IP-ului și a DNS-ului automată de către serverul dedicat);
 • În cazul deconectării clientului din cauze ce țin de nerespectarea obligațiilor acestuia, termenul de reconectare este de maxim 48 de ore lucrătoare din momentul remedierii cauzelor întreruperii.


OBSERVAȚII:
Locația este disponibilă NUMAI pentru acces din cadrul campusului universității.

Pentru studenții din cadrul hotelului-cămin din campusul universității este disponibilă situația conectărilor la internet din cămin accesând acest link

Pentru orice alte detalii legate de conectarea la internet va rugăm să contactați Departamentul IT – Corp B, Etaj 5, Camera 521.