Administrare cazare

Universitatea Româno-Americană din București pune la dispoziția studenților o unitate de cazare modernă care asigură cele mai bune condiții de cazare și studiu.

Capacitatea de cazare este de 140 de camere, distribuite pe 10 etaje, care pot acomoda între de 1-3 persoane, în funcție de opțiunea fiecărui student.

Camerele dispun de baie proprie și sunt dotate cu mobilier (dulap, etajeră, noptieră, birou și scaune).

Sănătatea și siguranța studenților este foarte importantă pentru noi, astfel că depunem toate eforturile pentru a oferi un mediu de cazare sigur din punct de vedere sanitar.

Tarifele de cazare* sunt următoarele:

 • Cameră de 3 locuri: 100 € / persoană / lună*
 • Cameră de 2 locuri: 140 € / persoană / lună*
 • Cameră single: 250 € / lună*

*Tarife valabile pentru anul universitar 2022-2023

Pentru camera single, în situația achitării a două luni de cazare, în avans, Universitatea acordă o reducere de 10% din tariful afișat.

Tariful de cazare nu include costul utilităților (apa, energie electrică, energie termică, salubrizare, etc.) ce vor fi plătite separat conform consumului înregistrat.

Garanție: 150 EUR/an

Studentul va plăti o garanția, o singură dată, în momentul cazării. Garanția va fi returnată în momentul expirării contractului, după ce Directorul unității de cazare  va verifica dacă obiectul închirierii a fost predat în starea iniţială, conform Anexei la contract.

Taxa de instalare este de 20 EUR/persoană și se achită o data cu semnarea contractului de cazare (include igienizarea camerei și o husa pentru saltea).

În cazul în care studenții nu doresc să își aducă propria lenjerie, au posibilitatea să achiziționeze următoarele servicii opționale:

 • Pachet de lenjerie calitate basic (include pernă, față de pernă, cearceaf, husă pilotă și pilotă) – 50 EUR/pers
 • Pachet de lenjerie calitate premium (include pernă, față de pernă, cearceaf, husă pilotă și pilotă) – 80 EUR/pers

Acces internet:

 • Wireless: gratuit
 • Cablu: 10 € / port / lună (opțional)

Persoanele cazare pot accesa servicii de internet permanent, cu trafic nelimitat, contra unei taxe lunare, aprobate de către Senat.

Abonații acestui serviciu, beneficiază de următoarele avantaje:

 • conectare la internet prin canal gigabit cu minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată  fiind superioară acestei limite.
 • conectare metropolitană (România) prin canal minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată  fiind superioară acestei limite.

OBSERVAȚII:

 • Conectarea la internet în cadrul campusului presupune asigurarea conexiunii fizice până la portul din priză UTP din locație, celelalte echipamente necesare conexiunii – necesare în locația beneficiarului – sunt exclusiv în grijă acestuia (ex. cablu de rețea pornind din priză dedicată conexiunii, placă de rețea a calculatorului ce urmează a fi conectat la Internet, etc.);
 • Abonatul trebuie să respecte arhitectură conexiunii în formă cerută de standardul Universității Româno-Americane(ethernet 10/100/1000 Mbps, asignarea IP-ului și a DNS-ului automată de către serverul dedicat);
 • În cazul deconectării clientului din cauze ce țin de nerespectarea obligațiilor acestuia, termenul de reconectare este de maxim 48 de ore lucrătoare din momentul remedierii cauzelor întreruperii.
 • Locația este disponibilă NUMAI pentru acces din cadrul campusului universității;
 • După achitarea serviciului prin platforma epay.rau.ro este necesar trimiterea unui mail cu dovada plății pe adresa de mail [email protected]
 • Pentru orice alte detalii legate de conectarea la internet va rugăm să contactați Departamentul IT – Corp B, Etaj 5, Camera 521.
Studenții  cazați în Căminul-hotel al-Universității Româno-Americane pot accesa servicii de internet permanent, cu trafic nelimitat, contra unei taxe lunare, aprobate de către Senat. Abonații acestui serviciu, beneficiază de următoarele avantaje:
 • conectare la internet prin canal gigabit cu minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată grupului de utilizatori din cămin fiind superioară acestei limite.
 • conectare metropolitană (România) prin canal minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată grupului de utilizatori din cămin fiind superioară acestei limite.
OBSERVAȚII:
 • Conectarea la internet în cadrul campusului presupune asigurarea conexiunii fizice până la portul din priză UTP din locație, celelalte echipamente necesare conexiunii – necesare în locația beneficiarului – sunt exclusiv în grijă acestuia (ex. cablu de rețea pornind din priză dedicată conexiunii, placă de rețea a calculatorului ce urmează a fi conectat la Internet, etc.);
 • Abonatul trebuie să respecte arhitectură conexiunii în formă cerută de standardul Universității Româno-Americane(ethernet 10/100/1000 Mbps, asignarea IP-ului și a DNS-ului automată de către serverul dedicat);
 • În cazul deconectării clientului din cauze ce țin de nerespectarea obligațiilor acestuia, termenul de reconectare este de maxim 48 de ore lucrătoare din momentul remedierii cauzelor întreruperii.
OBSERVAȚII: Locația este disponibilă NUMAI pentru acces din cadrul campusului universității. Pentru orice alte detalii legate de conectarea la internet va rugăm să contactați Departamentul IT – Corp B, Etaj 5, Camera 521.

Pentru studenții care provin din alte zone ale țării decât orașul București, Universitatea Româno-Americană pune la dispoziție un hotel-cămin ultramodern, dispunând de cele mai noi și eficiente dotări astfel încât să asigure cele mai bune condiții de studiu.

În fiecare an universitar, Universitatea Româno-Americană asigură locuri de cazare în cadrul căminului-hotel propriu, localizat în incinta campusului, cât și în mai multe locații partenere.

Camere: 100 de camere de 1, 2, 3 și 4 persoane

Dotări camere: Fiecare cameră dispune de baie proprie. Camerele sunt dotate cu mobilier pentru trei sau patru persoane: dulap, etajeră, noptieră, birou și scaune.

Tarife:

Tarifele de cazare în căminul URA se achită astfel:

 • fie prin contul personal de student din platforma PaginaMea.rau.ro (online)
 • fie prin transfer bancar

În cazul plății prin transfer bancar, pentru plata taxei de cazare în LEI se va utiliza contul bancar RON din secțiunea ”Universitatea Româno-Americană (cont generic RON)”, iar pentru plata taxei de cazare în EURO se va utiliza contul bancar EUR din secțiunea ”Universitatea Româno-Americană (cont generic EUR)” – ambele disponibile aici.

În ambele cazuri (plată în LEI sau în EURO), pe ordinul de plată TREBUIE OBLIGATORIU MENȚIONATE următoarele informații:

Beneficiar: Universitatea Româno-Americană

CUI Beneficiar: 9081408

Adresă beneficiar: Bd. Expoziției Nr.1B, cod poștal 012101, București, România

Date identificare student – pentru plătitor: CNP, numele, inițială, prenumele

Tipul plății efectuate prin OP: Taxă cazare – luna … , anul …

 • Camere single: 350 € / loc / lună
 • Camere 2 locuri: 180 € / loc / lună
 • Camere 3 locuri: 130 € / loc / lună
 • Camere 4 locuri: 115 € / loc / lună

Majorarea tarifelor s-a produs datorită creșterii prețului la toate utilitățile și includerii acestora în tariful de cazare.

 

ATENȚIE:

În situația menținerii stării de alertă cazarea se va face pentru maxim 2 persoane/cameră tarifele fiind:

Loc în cameră de 2 persoane – 200 EUR / lună

Loc în cameră singur – 400 EUR / lună

 • Garanție: 150 EUR/an, pentru obiecte de inventar, sumă ce se restituie la sfârșitul contractului
 • Taxa de instalare este de 20 EUR/persoană

Taxa aferentă serviciilor de cazare și serviciilor conexe  se poate achita astfel:

 • online, pe platforma epay.rau.ro;
 • prin virament bancar.

În cazul plăților efectuate prin transfer bancar sau depunere de numerar, se vor utiliza următoarele conturi bancare:

pentru plata taxei de cazare în RON, se va utiliza contul bancar din secțiunea ”Universitatea Româno-Americană (cont generic RON)”;

–  pentru plata taxei de cazare în EURO se va utiliza contul bancar din secțiunea ”Universitatea Româno-Americană (cont generic EUR)”.

Ambele conturi bancare fiind disponibile aici.

Pe instrumentul de plată TREBUIE MENȚIONATE OBLIGATORIU, următoarele informații:

Beneficiar: Universitatea Româno-Americană

CUI beneficiar: 9081408

Adresă beneficiar: Bd. Expoziției, Nr.1B, cod poștal 012101, București, Sector 1, România

Date identificare student: CNP, numele, inițială, prenumele

Scopul plății efectuate prin OP: Taxă cazare – luna … , anul …

În vederea încheierii contractului de locațiune, studentul trebuie să prezinte cartea de identitate sau pașaportul.

La semnarea contractului de locațiune, locatarul va achita prima luna de cazare, garanția și taxa de instalare.

Contractul va fi semnat pe durata anului universitar, anularea înainte de perioada de 9 luni va fi penalizată cu o taxă echivalentă cu taxa de cazare pentru 2 luni.

Adresă:

Universitatea Româno-Americană, Corp “A” (Unitate de cazare)

Bd. Expoziției 1B, sector 1, București, cod poștal 012101

Mijloace de transport:

 • autobuz 105, 780, 148, 149, 261, 304, 330, 449
 • tramvai 41, 42

Persoană de contact:

Cătălin SAMOILĂ,
Director unitate cazare

telefon: +4-0744-539.001

Studenții Universității Româno-Americane cazați în Hotelul-Cămin din Bulevardul Expoziției nr.1B pot beneficia de conectare permanentă la internet, cu trafic nelimitat contra unei taxe lunare aprobate de către Senat, plătibilă în lei, la cursul BNR valabil în ziua plății.

 
Abonații acestui serviciu beneficiază în cadrul acestei oferte de următoarele condiții:

 • conectare la internet prin canal gigabit cu minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată grupului de utilizatori din cămin fiind superioară acestei limite.
 • conectare metropolitană (România) prin canal minim garantat de către furnizorul de internet de 1 Gb – este lărgimea de bandă care se împarte la toți abonații dar această lățime este minimul garantat, sub care conexiunea nu scade, în cea mai mare parte a timpului lățimea de bandă alocată grupului de utilizatori din cămin fiind superioară acestei limite.

 

OBSERVAȚII:

 • Conectarea la internet în cadrul campusului presupune asigurarea conexiunii fizice până la portul din priză UTP din locație, celelalte echipamente necesare conexiunii – necesare în locația beneficiarului – sunt exclusiv în grijă acestuia (ex. cablu de rețea pornind din priză dedicată conexiunii, placă de rețea a calculatorului ce urmează a fi conectat la Internet, etc.);
 • Abonatul trebuie să respecte arhitectură conexiunii în formă cerută de standardul Universității Româno-Americane(ethernet 10/100/1000 Mbps, asignarea IP-ului și a DNS-ului automată de către serverul dedicat);
 • În cazul deconectării clientului din cauze ce țin de nerespectarea obligațiilor acestuia, termenul de reconectare este de maxim 48 de ore lucrătoare din momentul remedierii cauzelor întreruperii.


OBSERVAȚII:
Locația este disponibilă NUMAI pentru acces din cadrul campusului universității.

Pentru studenții din cadrul hotelului-cămin din campusul universității este disponibilă situația conectărilor la internet din cămin accesând acest link

Pentru orice alte detalii legate de conectarea la internet va rugăm să contactați Departamentul IT – Corp B, Etaj 5, Camera 521.